SE DET NYA OCH VACKRA ÖVERALLT OCH UPPTÄCK GLÄDJEN I DET

En förkortad version av Ammas nyårstal 2018

Nu är den gynnsamma timmen, när världen går in i ett nytt år. Alla drömmer om en lycklig och lovande framtid. Må 2018 vara fylld av lycka och fred och ha mindre av krig och konflikter. Men det räcker inte med att be en bön och hoppas på en gynnsam framtid. Vi måste också vara villiga att arbeta med uppmärksamhet, beslutsamhet och självförtroende. Vi bör vara medvetna om våra tidigare misstag, så att vi kan lära oss av dem och gå vidare och arbeta med entusiasm. Om vi verkligen gör en ansträngning, kommer vi definitivt att motta Guds nåd. På så sätt, kan vi skapa en värld fylld av godhet, fred och kärlek. Må det här nya året göra det möjligt för oss att komma närmare Gud, naturen och alla levande varelser!

Vi njuter alla av det nya, men har mina barn någonsin tänkt på vad det är som gör att något känns nytt och fräscht? Det är när vårt hjärta är öppet och fyllt av kärlek. Vi har då förmågan att se godhet och skönhet i allt. Var och en av oss har en blommande trädgård som växer i vårt hjärta. Men för närvarande är blommorna täckta av själviskhetens, ilskans och avundsjukans döda blad. Detta hindrar oss från att kunna väcka vår inre godhet. Låt oss befria oss från mentala orenheter som hat och avundsjuka och istället väcka positiva tankar. Låt oss ge näring åt ett sinne som inte bär på fiendskap från det förflutna, utan istället välkomnar allt på nytt. Om vi kan göra det kommer vi se det nya och vackra överallt och upptäcka glädjen i det.

I den här byn sätter folk upp små lemonadstånd. Med en initial investering på ca 100 citroner säljer de sin lemonad. Vid slutet av varje dag avsätter de en stund och räknar ut exakt hur många citroner de har använt, hur många glas lemonad de lyckats sälja, hur många citroner som slösats bort osv. Om försäljningen gått dåligt, funderar de på om det finns något de kan göra annorlunda. De tänker ständigt på att kunna öka vinsten. På liknande sätt, bör vi varje kväll innan vi går och lägger oss reflektera: "På grund av min själviskhet blev jag arg på ett antal människor idag. Jag sårade också ett antal människor. O Gud, låt mig inte göra det i morgon!”

Mina barn, livet är som en bok, från vilken man kan lära sig något varje dag. Det finns ingen bok som kan lära oss mer än denna inre dagbok. Vi borde lära oss att begrunda dess lärdomar. Denna övning är till och med viktigare än meditation och bön. Genom att göra detta strävar vi efter den yttersta vinsten - det Sanna Självet.

Så här lyder den sant Gudshängivnes bön: "O Gud, ge mig styrkan att kunna se det goda i allt, att tänka positivt och göra goda handlingar. Snälla Gud, ge mig ett sinne som inte skadar någon i tankar, ord eller handlingar.” Det är för att bli upplyfta och för att bli ett med det tillståndet, som vi ber böner och studerar skrifterna.

Under det kommande året, låt oss ge näring till ett sinne som inte blir stolt över våra prestationer, ett sinne som inte vacklar vid misslyckande, ett sinne som finner glädje i att ge, ett sinne som tar emot kritik med kärlek. Det är ett sådant sinne vi måste utveckla. De som äger ett sådant sinne kan aldrig misslyckas. Amma överlämnar sina barn till det Högsta Varandet och ber att era leenden av osjälviskhet och inre mod aldrig tynar bort eller vissnar.